Miniatur Wunderland er en af de mest elskede af Hamborgs seværdigheder, og jeg har været forbi verdens største modeljernbane og kigge på modeltog, der kører rundt blandt alverdens tableauer.

Og sikke en fest, der bliver holdt i de forskellige scenarier! For eksempel er der bygget en stor udendørs koncert med musik, lyseffekter og jublende publikum – meget livagtigt. Og så autentisk udført, at man kan se de mange glimt fra de mikroskopiske tilskueres lightere.

Koncertsal i Miniatur Wunderland i Hamborg med verdens største modeljernbane.

Jeg har aldrig haft modeltog nede i kælderen, så min barndom defilerer ikke forbi, når jeg betragter de små ‘futtog’ køre rundt i den store bygning. Men det er tydeligt at se, at mange af gæsterne ikke kun beundrer det omhyggelige arbejde med at bygge miniaturebyer, lande og bygninger, men også får fornyet minderne og drømmene fra barndommen.

It’s a Mans World

Især mændene står længe og dvæler ved tableauerne – jeg betragtede tre mænd foran et fodboldstadion med livagtige spillere, publikumsbrøl og hele molevitten. De stod hver for sig og studerede hver eneste detalje, fordybet i en herlig verden af modeljernbaner, fodbold og teknik. Jeg var fordybet i dem, for min tålmodighed rakte max. til et par minutters kig på stadionet, til gengæld var jeg fascineret af d’herrers andægtige ansigter.

Fodboldstadion i Miniatur Wunderland, hamborg, der har verdens største modeljernbane.

Miniature Wunderland må være modeljernbane-byggeres kirke. Her er helt klassiske scener: Bjerge, landsbyer, folk på markarbejde, men også tusindvis af andre ting: En hippielejr, berømte bygningsværker og monumenter fra hele verden og Skandinavien, der inkluderer norsk snelandskab, skibe og optagelse af en pornofilm bag en strandklit osv., osv.

Ægteskabsdrama

Festligt er det at gå rundt blandt børn, der spændt venter på, at toget kører forbi dem, at se alle mændenes begejstring og kvinderne posere foran tableauerne. Det er også sjovt at se alle de mennesker, der fotograferer deres pegefinger foren et lillebitte hus for at dokumentere størrelsesforholdet, at studere akkuratessen i de kæmpestore bygningsværker i miniformat og at trykke på action-knapperne.

Wunderland i hamborg

Her kan man nemlig få ting til at ske. Et sted, står der for eksempel en mand med en motorsav – i gang med at fælde et træ. Når man trykker på knappen, falder træet ned i hans hus, og konen kommer løbende (rullende) ud af huset og skælder ud. Et andet sted åbner koncerthusets facade sig, og man kan kigge ind i den kønneste koncertsal med publikum, orkestergrav og dirigent med svingende dirigentstok.

Jeg har aldrig og kommer aldrig til at lege med modeltog, men alt, hvad der er småt og formindsket, er jo fascinerende – tænk på Legos Miniland. Så er du i Hamborg, er det en ide at slå vejen forbi. Om ikke andet så for at kigge på alle menneskerne, der kigger på modellerne.

Flyv til Hamborg

Det tager kun 40 minutter at flyve fra Kbh. til Hamborg. EasyJet har afgange flere gange dagligt. Priser fra 217 kr. Se mere her: EasyJet

Om Wunderland

  • Miniatur Wunderland er verdens største modeljernbane samlet i et pakhus.
  • 150 mennesker har været med til at lave de mange scener.
  • Der er 13 km. jernbanespor og 930 tog.
  • Priser: 12 euro for voksne, 6 euro for børn.
  • Book i forvejen og undgå kø: Miniatur Wunderland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *