“Ja ja, så lad mig da se Victoria vandfaldet, nu jeg er her”. Sådan tænkte jeg efter at have rejst fra Johannesburg gennem Botswana til Zimbabwe. Afrika trak på grund af de vilde dyr, så vandfaldet var blot en biting. Troede jeg…

Men da jeg nåede frem til Victoria vandfaldet, blev jeg slået fuldstændig omkuld. Skønheden var – og er – overvældende. Vandet, der væltede ca. 100 meter ned i slugten, fik mine øjne til at blive våde. Jeg dirrede og følte en spænding og lykke i kroppen. En følelse af at opleve noget meget stort.

Og det er Victoria vandfaldet på så mange måder. Det er mægtige naturkræfter, som er opstået for millioner af år siden efter et vulkanudbrud. Et af verdens syv naturvidundere og bestemt helt og aldeles vidunderligt.

Regnbue ved Victoria vandfald
Denne regnbue var ikke den eneste, der faldt hen over vandfaldene. Det virkede som ren magi med alle de farver, der eksploderede i buerne.

Alle sanser aktiveres, når man står ved et af de enorme vandfald: Lyden af vandet, der buldrer og brager og plasker ned i voldsomme skumsprøjt, følelsen af vandstænk på ens varme hud, duften af regnskoven, der næres af vandet og synet af de frodige buske, kløften, aberne i træerne og ikke mindst de regnbuer, der dannes overalt.

Skifter form efter årstiden

I september måned, hvor jeg var der, er vandfaldet delt i flere fald. Vinteren er tør og om foråret samler faldene sig, for her er det regntid og det betyder endnu mere vand fra floden foroven. Det kan ses på nedenstående foto, som er taget fra en helikopter:

Victoria Vandfaldet set fra luften.
Et kig ud over vandfaldet fra en helikopter. Imponerende er det!

Det er nemlig muligt at tage en 13 minutters helikoptertur over vandfaldet/vandfaldene. Helt ærlig tør jeg ikke flyve i sådan en lille ting, derfor måtte jeg nøjes med at se mine medturisters fotos og de var ovenud begejstrede. Prisen er pebret, som den slags ofte er på steder, hvor folk kommer valfartende: 1.000 kr.

Vi boede i telte i Nata Camp tæt på vandfaldet. En lejr med en lille swimmingpool, et par restauranter og udmærket baderum. Her kan man vælge at overnatte i et af de hyggelige huse på grunden eller gå all in som os og campere i små tomandstelte.

Da vi ankom, gik tre vortesvin rundt på campingpladsens grund, hyggeligt, så længe man ikke går hen til dem. De små svin er stærke og aggressive, hvis de føler sig truet, så hvem tør tage chancen.

Vilde dyr alle steder

Bavian ved Victoria Vandfaldet.

I det hele taget er man aldrig langt væk fra eksotiske dyr på disse kanter. Impalaer græsser hist og pist, ved vejkanten kan man endda skimte slentrende elefanter og frække bavianer klatrer rundt omkring. De holder øje med, om nogen glemmer en rygsæk, de kan rode i, eller en flaske de kan hugge.

Jo, det er bestemt ikke kun vandfaldet, der er attraktionen. Dyrene er eksotiske og forunderlige at være tæt på. Jeg må dog indrømme, at Victoria vandfaldet var det eneste, der gjorde mig så bevæget, at tårerne piblede ned ad kinderne.

Sådan rejste jeg

Vandfaldet Victoria Falls i Zimbabwe
Vandfaldenes kraft stiger og falder afhængigt af, hvor man går.

Jeg har været med på Intrepid Travels tur fra Johannesburg gennem Botswana op til Victoria vandfaldet i Zimbabwe. Det betød lange køreture dagligt men også en hel masse forskellige oplevelser, som du kan læse om her på bloggen.

Rejsetid til Johannesburg: 11 timer fra London, to timer fra København til London. Pris for 10 dage gennem Sydafrika, Botswana og Zimbabwe inklusiv entre til diverse nationalparker, morgenmad og aftensmad m.m.: 9.500 kr.

Læs mereIntrepid Travels hjemmeside. Du kan også læse et indlæg om safari i Kenya.

Victoria vandfaldet i Zimbabwe
Et er synet af vandfaldene, et andet lyden af det plaskende vand. Den er overdøvende og voldsom. Naturkræfter, der er vidunderlige og vilde.
Victoria vandfaldet set mod øst

Facts om Victoria vandfaldet

  • Det er et af verdens syv naturvidundere.
  • Vandfaldet ligger på grænsen mellem Zimbabwe og Zambia.
  • Vandfaldet er 1,7 km. bredt og 100 meter langt. Kun i regnperioden februar til maj er det komplet, resten af tiden deler det sig i forskelige fald.
  • Det er et af verdens tre største vandfald og i regntiden det bredeste i verden.
  • Dr. Livingstone opdagede det i 1855 og opkaldte det efter dronning Victoria.
  • I Zimbabwe hedder det Mosi-oa-tunya, som betyder ‘røgen, der tordner’.
Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *