Jo. jeg er helt vild med Dublin. Den irske hovedstad har en vibrerende puls, der giver byen en helt særlig stemning.

Der er imponerende i Rom, interessant i Berlin og smukt i Barcelona, men Dublin har noget særligt, som de andre byer ikke har: Den har Dubliners. Ikke gruppen – og dog, det har de jo også – men byens borgere.

Disse storsnakkende, højttalende, generøse mennesker, hvis motto er ‘let’s have a craic’ (craic er det gælliske ord for sjov eller fest). Og jeg skal den ondelyneme love for, at jeg havde masser af ‘craic’ i byen. Det er faktisk svært at undgå. Især fordi der er over 1.000 pubber i Dublin, og de besøges flittigt dagen lang, ugen rundt.

Det er supernemt at komme i kontakt med folk. Går du ind på en pub og bestiller a pint of Guinness – og det gør du, for det er verdens bedste øl – kan du være temmelig sikker på, at spørgsmålet ‘Hvor er du fra?’, kommer fra en af gæsterne, før du har nået at tælle til ti. Og hvis du er åben, er I hurtigt i gang med en samtale.

Kendte dubliners:

Oscar Wilde

Bram Stoker

James Joyce

Bono & U2

Sinead O’Connor

Bob Geldolf

Colin Farell

Gabriel Byrne

Selvom Irland har været hårdt presset siden 2008 med en stor arbejdsløshed, en hjælpepakke fra EU og nærmest en masseudvandring til især Australien og Canada, finder du stadig det særlige irske hjerterum i hele Dublin. Og musikken spiller som altid. På gaderne, hvor niveauet rangerer lige fra topdygtige folkesangere til en gammel mand med to klaprende spiseskeer, i Temple Bars turistfyldte pubber og på de lokales stamsteder.

Dublin er i Top 10 over de mest venlige byer i verden på de fleste rejsemagasiners lister. Det er ikke underligt, og jeg glæder mig til at præsentere byen i en række indlæg. Og ikke mindst: Til at rejse tilbage dertil og have en ‘craic’.

Se byens hjemmeside HER.

James Beatley er violinbygger i Dublin, og jeg var så heldig at besøge ham på hans værksted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *