Prøv disse retter når du er i Wien: Wienerschnitzel, sachertorte, apfelstrudel, topfenstrudel, knödel, gulasch og tafelspitz.

Der er så meget at se i den tidligere kejserby Wien. Men når du har været igennem de obligatoriske sights som slottet Schönbrunn, Stephansdom og Belvedere, skal der noget i maven og indkøbsposerne. Her er Vilde Verdens forslag til, hvor du skal spise og shoppe i Wien.

Shopping

Museumsbutikken i Kunsthaus Wien har krus, paraplyer, tryk, nøgleringe og en hel masse andet godt med Hundertwasser-motiver. Her er virkelig chancen for at finde anderledes ferieminder i god kvalitet. Og så er museet i øvrigt fuldstændig fantastisk.

Butikken i Museum Moderner Kunst er også god. Her kan man blandt meget andet godt – som elegante manchetknapper og hippe skåle – købe en dørstopper formet som en rød stilet-sko – pris 100 kr.

Anna Stein på Kettenbrückengasse nær Naschmarkt, er en Aladdins hule af god smag, men samtidig en butik, der også har unikke ting som halskæder med små pelskugler, unikke smykkeskrin og østrigsk snaps i gammeldags flasker.

Der er mange hyggelige markeder i byen. Du kan læse meget mere om byens mange markeder på Wiens hjemmeside her: Wien Info – Markeder.

Parlamentet i Wien ©WienTourismus Karl Thomas

Chokolade

Nok er Østrig kendt for sine Mozartkugler, men i Wien findes der mange butikker med fin, hjemmelavet chokolade – en af dem er Confiserie Altmann & Kühne på gaden Am Graben. Her fås det dejligste chokolade i de fineste, håndlavede æsker. Hvis man har smag for østrigske specialiteter, er Austrian Delights i Judengasse også et hit.

Mariahilfer-Strasse er for Wien, hvad Strøget er for København. Ud over de traditionelle, internationale mærker, er her små specialbutikker. I nærheden ligger Lindengasse, som er en gåtur værd på grund af de hippe tøjbutikker.

Spise

Fancy restauranter af høj kvalitet ligger side om side med elegante cafeer, men en ting bør man prøve: Et besøg på en gammeldags restaurant med en tallerkenstor wienerschnitzel, brasede kartofler og et stort krus øl. Det er ikke stor gastronomi, men det er hyggeligt og mættende.

Bastei Beisl er uprætentiøs og folkelig, Figlmüller finere – til gengæld hævder de, at de har byens største schnitzler.

Gå ikke glip af kage og kaffe på et af de mange ‘Kaffee-haus’. Det 120 år gamle Sluka nær rådhuset kan anbefales på grund af deres lækre kager. Prøv Sluka-kagen med nødder, chokolade og orangesmag. En kaloriebombe, der er værd at tage på for.

Hvis man er til lysekroner i loftet, store saloner og fornem service, er Demel stedet. Atter et konditori, der har mange års tradition bag sig, og som er en nydelse at indtage både gennem munden og øjnene. Wiens specialitet, Sachertorte, er en chokoladekage, som jeg personligt ikke er vild med. Måske har jeg fået den de forkerte steder? I hvert fald er det en kage, som alle konditorier og cafeer har på menukortet.

Læs også: Derfor skal du holde ferie i Wien.

fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *